Veggie all the way
Wat je reden ook is, je bent geen fan van vlees of je hebt gewoon eens zin in een dag zonder. Geen saaie recepten bij TV PLUS, maar veggie all the way!
Portobelloburger
Voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 4 portobello's
- 1 ciabatta
- 100 gr veldsla
- 2 tomaten
- 250 gr ricotta
- 4 el zongedroogde tomaten
- 1 teentje knoflook
- verse tijm
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Borstel de portobello’s schoon. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze op de grillpan.
- Gril de portobello’s langs beide kanten in 6 minuten krokant, naargelang de dikte van de champignons.
- Meng de ricotta met de gesnipperde knoflook, peper, zout en 1 takje afgeritste tijmblaadjes. Vul de warme portobello‘s met de ricotta.
- Snij de ciabatta open. Snij de tomaten in plakken. Beleg de ciabatta met de plakjes tomaat en wat veldsla. Leg er een gevulde portobello op.
- Werk af met de zongedroogde tomaatjes en de tijmtakjes. Leg er de bovenkant van de ciabatta op en steek vast met een prikker.
Halloumiburger
Voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 4 sneetjes zuurdesembrood (zelf gesneden, dikke plakken)
- 1 el kappertjes
- 1 tomaat (in plakjes)
- 50 g bloemen van rucola
- 250 gr halloumi (in plakjes)
- 4 el Griekse yoghurt
- ½ kl mosterd
- 1 el witte-wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 el dille (gehakt)
- ½ venkel (in dunne plakken)
- 4 appelkappertjes
- peper zout
- houten of metalen prikkers
Bereiding
- Snij de kaas, de tomaat en de venkel in plakjes. Hak de dille fijn.
- Meng de kappertjes, dille, 1 el olijfolie, witte-wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
- Wentel de plakjes halloumi door de bloem en bak ze 1 à 2 minuten aan elke kant in de olie.
- Rooster het brood. Bestrijk het met wat Griekse yoghurt en beleg met een plakje tomaat, wat rucola, een plak gebakken halloumi en een plakje venkel.
- Serveer met de dressing. Steek er met een prikker een appelkappertje op.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding20 augustus
Drie keer lekkere mocktails
Steeds meer mensen laten alcoholische dranken aan de kant staan en grijpen naar een non-alcoholische variant van hun favoriete drank. -
Afbeelding17 augustus
Lunch on the go
Een snelle lunch nodig voor onderweg? Dan zijn deze twee gezonde lunchrecepten misschien wel iets voor jou.