Recept: Taco`s met Harissa kikkererwten
Recept voor 25 tortilla’s
Passief: 30 minuten voor het roosteren van de kikkererwten en de zoete aardappel
Actief: 30 minuten
glutenvrij als je maïstortilla’s gebruikt
Benodigdheden voor de zoete aardappelcrème
- 2 cups geroosterde zoete aardappelblokjes
- 2el zonnebloemolie
- snuifje fijn wit zeezout
- 2 cups zijdentofu
- 1tl umepasta of 1tl citroensap met een snuifje fijn wit zeezout
- 1/4 kop neutrale olie
- Kruidenzout
Bereidingswijze
Meng de zoete aardappelblokjes met de olie en het zout en rooster ze op 180°C tot ze gaar zijn en evt. lichtjes gekarameliseerd. Dat duurt ongeveer 30 minuten.
Mix de zoete aardappel met de zijdentofu en umepasta tot een homogene, smeuïge, zoet-hartige crème.
Benodigdheden voor de tomatensalsa
- 250g kerstomaatjes, fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 3el ume-su of 3el citroensap met een snuifje fijn wit zeezout
Bereidingswijze
Meng de tomaatjes met de gesnipperde ui en de ume-azijn. Laat rustig marineren.
Benodigdheden voor de pikant geroosterde kikkererwten
- 250g gekookte kikkererwten
- 2el zonnebloemolie
- 1/4tl fijn wit zeezout
- 10g harissa
- 5g sesamzaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170°C. Meng bovenstaande en rooster de kikkererwten zo’n 20 minuten.
Voor de afwerking
Verwarm de tortilla’s kort in de open vlam van je gasvuur (als je dat durft) of in een hete pan (pas op voor je vingers!)