Drie keer lekkere mocktails
Steeds meer mensen laten alcoholische dranken links liggen en kiezen een non-alcoholische versie.
Virgin Mojito
Voor 1 glas - 10 minuten
Ingrediënten
- 4 blaadjes verse munt (+ extra voor de afwerking)
- 1 kl rietsuiker
- 1 limoen (bio, + een beetje extra voor de afwerking)
- ijsblokjes
- ½ kl rietsuikersiroop
- spuitwater
- houten cocktail-stamper
- cocktailglazen (Mojito-glazen)
Bereiding
- Doe de muntblaadjes in een groot glas met de suiker en de rietsuikersiroop.
- Neem de houten stamper en kneus de muntblaadjes met draaiende bewegingen tot je de munt goed ruikt.
- Rol de limoen stevig over het keukenwerkvlak heen en weer. Hierdoor komt er meer sap vrij.
- Pers de limoen en giet het sap bij in het glas.
- Roer om en laat een minuutje staan, zodat de smaken goed kunnen vermengen.
- Vul het glas tot boven toe met ijsblokjes (of crushed ijs, als je dat lekkerder vindt).
- Overgiet met spuitwater, werk af met een rietje en wat extra limoen en munt en serveer.
Bloody mary
Voor 1 glas
Ingrediënten
- 1 citroen
- 180 ml tomatensap
- 2 kl worcestershiresauce
- enkele druppels tabasco
- 1 stengel bleekselder
- ijsblokjes
- cocktailshaker
- hoog glas
Bereiding
- Doe het tomatensap, sap van halve citroen, de worcestershiresauce en tabasco in een cocktailshaker.
- Voeg ijsblokjes toe en shake.
- Giet in een hoog glas, serveer met een stengel bleekselder in een hoog glas.
Ilses pompelmoes - rozemarijn mocktail
Voor 4 glazen
Ingrediënten
- 180 ml roze pompelmoessap (roze)
- 90 ml rozemarijnsiroop
- 60 ml limoensap
- 1 blikje canada dry
- 4 takjes rozemarijn
- ijsblokjes
- rozemarijnsiroop
- 2 takjes rozemarijn
- 100 g suiker
- 100 ml water
- een mooi cocktailglas
Bereiding
- Meng de suiker met het water en breng aan de kook tot de vloeistof stroperig wordt en begint te bubbelen.
- Kneus 2 takjes rozemarijn tussen je handen en doe ze bij de siroop. Zet het vuur zachter en laat tien minuten trekken.
- Laat het geheel afkoelen, verwijder de rozemarijn, zeef indien nodig. (de siroop is lang houdbaar en kan voor meerdere cocktails gebruikt worden)
- Meng het pompelmoessap, de rozemarijnsiroop, en het limoensap goed.
- Schenk in mooie glazen, werk af met ginger ale, ijs en een takje rozemarijn.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding24 augustus
-
Afbeelding17 augustus
Lunch on the go
Een snelle lunch nodig voor onderweg? Dan zijn deze twee gezonde lunchrecepten misschien wel iets voor jou.