Drie keer gezonde desserten
Aardbeiensoepje
Ingrediënten
- 500 gr aardbeien
- 2 el honing
- Sap van 1 citroen
- basilicum Griekse yoghurt
Bereiding
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Houd een 8 tal mooie aardbeien apart. Doe de rest in een blender, voeg de honing en het citroensap toe, mix fijn.
- Verdeel het soepje over kleine kommetjes en werk af met een lepeltje Griekse yoghurt, basilicumblaadjes en enkele mooie aardbeien.
Appel-bosbessen-havermout crumble
Ingrediënten
- 2 appelen
- 200 gr blauwe bessen
- 1 el citroensap
- 80 gr havermout
- 40 gr amandelpoeder
- 2 el honing
- ½ kl kaneelpoeder
- 1 el boter
- 2 el maïsolie
- ½ kl fijn zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de havermout met het amandelpoeder, de kaneel, het zeezout, de olie en de honing. Roer met een vork tot een kruimelig mengsel.
- Vet 4 individuele ovenschaaltjes in met 1 kl boter.
- Schil de appelen en snij ze in blokjes. Besprenkel met citroensap. Verdeel de appelblokjes en de blauwe bessen over de schaaltjes.
- Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het fruit. Strooi er de havermoutcrumble over.
- Zet in de oven en bak 15 a` 20 minuten of tot de crumble goudbruin kleurt.
Ananas carpaccio
Voor 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ananas
- 3 el fijne suiker
- 1 takje muntblaadjes
- 1 vijzel
Bereiding
- Verwijder de schil van de ananas. Snijd de ananas met een scherp mes in dunne plakjes.
- Leg de ananas dakpansgewijs op grote borden.
- Doe de muntblaadjes in een vijzel en strooi er de suiker over, wrijf de blaadjes met de suiker tot de structuur van de muntblaadjes verdwijnt en de suiker frisgroen kleurt.
- Strooi over de ananas carpaccio en serveer meteen.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding24 augustus
-
Afbeelding20 augustus
Drie keer lekkere mocktails
Steeds meer mensen laten alcoholische dranken aan de kant staan en grijpen naar een non-alcoholische variant van hun favoriete drank.