Fris als een vis
Ga zelf aan de slag met deze makkelijke visgerechten!
Mosselen
Voor 4 personen (voorgerecht) - 20 minuten
Ingrediënten
- 1,5 kg mosselen
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 4 el olijfolie
- 4 gegrilde paprika's (bokaal)
- Peper en zout
- 1 chilipeper
- 3 lente-uien
- Kruidenlikeur (Hierbas de las dunas of Noily Prat)
- Piment d'Espelette
Bereiding
- Snipper de knoflook en chilipeper fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper.
- Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze daarna in grove stukken. Snij de lente-ui in ringetjes
- Verhit de wokpan. Besprenkel met de olijfolie en strooi er knoflook en de chilipeper over.
- Voeg de mosselen toe aan de wokpan.
- Kruid met peper en zout. Voeg de gesneden paprika’s toe en piment d’espelette.
- Blus met een borrelglaasje hierbas de las dunas en voeg de fijngesneden lente-ui toe.
- Hussel door elkaar tot de mosselen geopend zijn.
- Serveer meteen.
Krokante pladijs met koolslaatje
Voor 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten
- 600 g pladijsfilets (zonder vel)
- ½ bosje radijzen
- 100 g wortelen (geraspt) zakje
- 100 g witte kool (geraspt) zakje
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte bieslook
- 1 citroen
- 2 eieren
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 el bloem
- 4 el panko (Japans broodkruim)
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Doe de bloem in een diep bord, de losgeklopte eieren in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord. Wentel de pladijsfilets eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en daarna door de panko. Paneer zo alle filets en leg ze op een bord.
- Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise.
- Kruid met peper en zout, roer door de mengeling van geraspte wortel, witte, kool, gehakte kruiden en radijs.
- Bak de pladijsfilets in de helft boter en olijfolie aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de vis met het koolslaatje.
- Werk af met een partje citroen.