Twee keer zeegerechten
Vandaag gaat Ilse aan de slag met zeevruchten. Ze tovert twee heerlijke zeegerechten op ons bord.
Mosselen
Voor 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 1,5 kg mosselen
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 4 el olijfolie
- 4 gegrilde paprika's (bokaal)
- peper en zout
- 1 chilipeper
- 3 lente-uien
- kruidenlikeur (Hierbas de las dunas of Noily Prat)
- piment d'Espelette
Bereiding
- Snipper de knoflook en chilipeper fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper.
- Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze daarna in grove stukken.
- Snijd de lente-ui in ringetjes
- Verhit de wokpan. Besprenkel met de olijfolie en strooi er knoflook en de chilipeper over. Voeg de mosselen toe aan de wokpan.
- Kruid met peper en zout. Voeg de gesneden paprika’s toe en piment d’espelette. Blus met een borrelglaasje hierbas de las dunas en voeg de fijngesneden lente-ui toe.
- Hussel door elkaar tot de mosselen geopend zijn.
- Serveer meteen.
Krokante pladijs met koolslaatje
Voor 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten
- 600 gr pladijsfilets (zonder vel)
- ½ bosje radijzen (in lucifers)
- 100 gr wortelen (geraspt)
- 100 gr witte kool (geraspt)
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte bieslook
- 1 citroen
- 2 eieren
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 el bloem
- 4 el panko (Japans broodkruim)
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Doe de bloem in een diep bord, de losgeklopte eieren in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord.
- Wentel de pladijsfilets eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en daarna door de panko. Paneer zo alle filets en leg ze op een bord.
- Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise. Kruid met peper en zout, roer door de mengeling van geraspte wortel, witte, kool, gehakte kruiden en radijs.
- Bak de pladijsfilets in de helft boter en olijfolie aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de vis met het koolslaatje. Werk af met een partje citroen.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding24 augustus
-
Afbeelding20 augustus
Drie keer lekkere mocktails
Steeds meer mensen laten alcoholische dranken aan de kant staan en grijpen naar een non-alcoholische variant van hun favoriete drank.