Aan tafel voor de maaltijdsoep van Alex!
Deze week staat er soep Bouillon Henri IV op het menu!
Wat zijn de klassieke gerechten van vroeger? En hoe kan je deze het best klaarmaken? Chef-kok Alex Hanbuckers gaat in 'Op de Stoof' de uitdaging aan en kookt elke aflevering een gerecht van vervlogen tijden op zijn manier.
Ingrediënten
- 650gr kalfsschenkel
- 1 bloemkool
- 1 broccoli
- 8 witte bieten
- 8 rode bieten
- Bundel jonge wortelen
- 250gr crosne (Japanse andoorn)
- 8 patissons (soort pompoen)
- Laurierblaadjes
- Peper en zout
Bereiding
- Zet de kalfsschenkels onder water en voeg er de laurier aan toe. Laat het vlees rustig garen tot het van het mergpijpje valt.
- Na een poosje haal je het schuim van de vleesbouillon af.
- Maak de groenten schoon en vierendeel de patissons.
- Bloemkool- en broccoliroosjes en patissons in een aparte pan overgieten met wat vleesbouillon. Laat dit sudderen tot de groenten halfzacht zijn. Haal ze vervolgens uit de bouillon.
- Rasp de wortelen, was de witte bietjes en snijd ze in helften.
- Laat de wortelen en bietjes samen met de crosne in dezelfde bouillon garen. Houd ze knapperig en haal ze uit de bouillon als ze klaar zijn.
- De rest van de bouillon gebruik je nu om de rode bietjes te garen. Afgieten als ze gaar zijn. Het rode sap dat overblijft is niet meer bruikbaar.
- Breng de vleesbouillon en de gegaarde groenten op smaak met peper en zout.
- Neem een diep bord en beleg met groentjes en stukjes vlees. Giet daarover de vleesbouillon.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding01 december
-
Afbeelding01 november
Echte Luikse salade, een lekkernij!
Deze week maakt chef Alex Hanbuckers een klassieke Luikse Salade.