Twee keer graantjes
Speltpasta met groenten en ricotta
Voor 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gr speltpasta
- ½ aubergine
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika
- 100 gr kerstomaten
- 1 sjalot
- 2 el bladpeterselie (gehakte)
- 2 el gehakt basilicum
- 2 el gehakte oregano
- 300 gr ricotta
- 100 ml droge, witte wijn
- olijfolie
- peper zout
Bereiding
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de sjalot en knoflook fijn.
- Fruit aan in olijfolie. Blus met de wijn en laat even verdampen. Voeg de ricotta en de verse kruiden toe: basilicum, peterselie en oregano. Kruid met peper en zout.
- Snij de aubergines, courgette, paprika in stukken.
- Verhit een grillpan.
- Haal alle groenten even door wat olijfolie en gril ze aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Giet de pasta af, meng door de ricottasaus.
- Serveer met de gegrilde groenten, kerstomaten en werk af met de geraspte Parmezaan.
Quinoa met groene asperges en geitenkaas
Voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 200 gr quinoa
- 120 gr zachte geitenkaas
- 200 gr kleine groene asperges
- 200 gr fijne groene boontjes
- ½ bosje peterselie
- 2 el citroensap
- 1 el gedroogde oregano
- 5 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Spoel de quinoa en kook hem gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Blancheer de asperges en boontjes in 3-5 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud water en snij ze in gelijke stukken van 1,5 cm.
- Spoel en hak de peterselie.
- Doe de quinoa in een kom. Kruid met peper en zout en meng er de asperges, de boontjes, de peterselie en het citroensap en olijfolie onder.
- Leg er de verbrokkelde kaas op en bestrooi met oregano.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding24 augustus
-
Afbeelding20 augustus
Drie keer lekkere mocktails
Steeds meer mensen laten alcoholische dranken aan de kant staan en grijpen naar een non-alcoholische variant van hun favoriete drank.