De Florentijnse eieren van Alex
Deze week smullen we van heerlijke De Florentijnse eieren van Alex.
Wat zijn de klassieke gerechten van vroeger? En hoe kan je deze het best klaarmaken? Chef-kok Alex Hanbucker gaat in 'Op de Stoof' de uitdaging aan en kookt elke aflevering een gerecht van vervlogen tijden op zijn manier.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr jonge bladspinazie
- 4 eieren
- 8 ratte aardappelen
- 1 lookteentje
- 40 gr boter
- 250 gr gerookte zalm
- scheut room 40% vet
- 4 sneetjes wit brood
- peper & zout
- nootmuskaat
- peterselie
Bereiding
- Kook de ratte aardappelen in de schil. Voeg zout en peper toe.
- Prak de zachtgekookte aardappelen met een vork. Voeg eventueel wat nootmuskaat toe.
- Was de spinazie.
- Doe boter in de pan en voeg er de gewassen spinazie aan toe.
- Neem een lookteentje, prik het op een vork en roer met de vork even door de spinazie. De look geeft de nodige smaak af aan de spinazie. De spinazie geeft vocht vrij en slinkt. Na enkele minuten afgieten en laten rusten.
- Neem een weckbokaal (de grootte bepaal je zelf) en leg onderaan de prakaardappelen met daarbovenop de spinazie. Op de spinazie leg je een schijf gerookte zalm. Daarop een scheut room. En als laatste breek je het ei op het geheel.
- Kook water en leg er de weckpotjes in, net tot onder de bovenrand. Na een 12 minuten is het gerecht klaar en het ei zal ook perfect gegaard zijn.
- Werk het geheel af met broodcroutons, gebakken in wat boter en peterselie.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding01 december
-
Afbeelding01 november
Echte Luikse salade, een lekkernij!
Deze week maakt chef Alex Hanbuckers een klassieke Luikse Salade.