2 alternatieven voor pasta
Graag eens iets anders dan pasta? Ilse laat ons kennismaken met twee alternatieven.
Bloemkoolcouscous
Ingrediënten
- 1 bosje dragon, gehakt
- 1 kleine bloemkool
- 1 el olijfolie, om te bakken
- 400 g voorgekookte kikkererwten
- 4 el geroosterde pompoenzaden
- 2 el geroosterde zonnebloempitten
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie
- 1 kl graantjesmosterd
- Peper en zout
Bereiding
- Rasp ondertussen de bloemkool tot couscousstructuur, dit gaat makkelijk in een blender. Maak een vinaigrette. Meng de graantjesmosterd met de witte wijnazijn en de olijfolie.
- Verhit een wok pan met een eetlepel olijfolie. Roerbak er de geraspte bloemkoolcouscous in. Voeg de uitgelekte kikkererwten, de gehakte dragon, de geroosterde pompoen- en zonnebloempitten toe.
- Breng verder op smaak met de vinaigrette.
Courgettini Bolognaise
Voor 2 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 1 courgette
- 400 g kalfsgehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 400 g tomatenblokjes, blik
- Peper en zout
- ½ kl oregano
- ½ kl cayennepeper
- olijfolie
- 100 g geraspte kaas
Bereiding
- Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt in delen toe en bak rul. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout, oregano en cayennepeper. Laat 15 minuten, onder deksel, pruttelen.
- Snijd de courgette met een spiraalsnijder tot dikke spaghettislierten. Roerbak ze kort in wat olijfolie in een wokpan. Opgelet, niet te lang, de courgette moet beetgaar blijven.
- Serveer de gewokte courgettini met de bolognaise saus en de geraspte kaas.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding24 augustus
-
Afbeelding20 augustus
Drie keer lekkere mocktails
Steeds meer mensen laten alcoholische dranken aan de kant staan en grijpen naar een non-alcoholische variant van hun favoriete drank.