Luikse Salade

500 g krieltjes
300 g groene bonen 
200 g gerookt spek 
4 eieren
1 ajuin
50 g boter

1 pink lady appel
1 jazz appel
1 granny shmit appel 
100 g Luikse stroop
rode wijnazijn
peper & zout


Bereiding:
Kook de krieltjes gaar in gezouten water. Kook de boontjes beetgaar enspoel ze meteen met koud water. Kook de eieren 7 minuten, pel ze en snijd ze doormidden. 
Pel en snipper de ui. Boter in de pan. Bak de ui glazig daarna eerst de krieltjes in helften. Schep er de boontjes door. Kruid met peper en een beetje zout. 
Haal uit de appels bolletjes, niet geschild.  
Gebruik het spekvet om er een groot deel appelbolletjes door te mengen. 
Voeg er de rode wijnazijn en de Luikse stroop aan toe. Laat even doorkoken. 
Serveer in een schotel de eieren aan de rand, voeg er de krieltjes, boontjes, ui aan toe. Daarna de spekblokjes, overgiet met de zoetzure vinaigrette. 
Zet het bij voorkeur lauw op tafel. 

01 feb

Echte Luikse salade ... een lekkernij!