Benodigdheden (4 personen) 
4 stuks zalm van 120 gram 
1 botje jonge wortelen 
2 eetlepels vloeibare honing 
2 citroenen 
Gedroogde kruiden: oregano/rozemarijn 
1 eetlepel rode curry pasta 
1 botje pijpajuin 
1 doosjes kerstomaatjes - 250 gram 
500 gram pasta (bv penne)
2 dl olijfolie
1 botje basiliek 

Bereiding:
Pasta koken in kokend gezouten water, afkoelen en nadien vermengen met kersttomaatjes, fijn gesneden, ruim besprenkelen met olijfolie, rasp van citroen en citroensap.

Wortel schillen en schuin versnijden.
In pan honing smelten met de rode curry pasta, bestrooien met wat zout en vers gedraaide zwarte peper, onder deksel laten garen. Dit kan zowel koud als warm geserveerd worden.
Afwerken met fijn gesneden pijpajuin.

Zalm licht insmeren met olijfolie en betrooien met de gedroogde kruiden. 
Deze kort grillen ongeveer 2 minuutjes op elke zijde .

Bekijk de video hier

Smakelijk, 
Geert Van der Bruggen 

Recreatie
06 jul
Zalm roosteren op de BBQ

Zalm roosteren op de BBQ