BBQ TIP: Berloumi

Benodigdheden (4 personen)

2 stukken Berloumi  (smaak: oregano/groene peper) 
500 gram abrikozen 
1 granaat appel 
100 gram rucola
1 frisée sla
100 gram notenmengeling
200 gram Griekse yoghurt 
1 limoen 
groene tabasco 
Belcampi fusilli pasta 
olijfolie
peter & zout

Werkwijze 

Snijd de niet overrijpe abrikozen in twee, ontpit deze en snijd de Berloumi in dunne plakken.
Leg deze ingrediënten, samen met de notenmengeling op de BBQ. Roosteren met open deksel zodat je regelmatig alles kan omdraaien en niets kan verbranden.
Was de rucola en de frisée sla. Snijd de granaatappel middendoor en klop de pitjes eruit. Gebruik geen lepel, want de witte schilletjes zijn niet te verbruiken wegens te bitter.  Meng deze onder onder de sla, met wat limoensap.
Kook fusillipasta vooraf in voldoende gezouten water en meng deze eveneens onder de sla.  
Haal de abrikozen van het vuur als die gaar zijn en voeg ze toe aan de sla, samen met de geroosterde gezouten nootjes en de berloumischijfjes, die smeuïg aanvoelen, krokant aan de beide kanten.
Voor de dressing voeg je aan de Griekse yoghurt: beste van limoen, groene tabasco, spicy kruidenmix. `Kruid bij met peter en zout. Mengen.
Zet de grote kom op tafel en laat uw gasten sharen! 

Smakelijk!
Geert Van der Bruggen