Snelle Vitello Tonato

450 g kalfssteak
100 g tonijn (blik)
4 el mayonaise
Peper en zout
50 g Parmezaan schilfers
1 bosje bloedzuring of 50 g rucola
12 kerstomaatjes
2 el kappertjes (op azijn)
olijfolie

1. Bak de kalfssteak heel kort langs beide kanten in een pan met wat olijfolie, kruid met peper en zout. Het vlees moet nog rosé zijn. Laat het even rusten onder aluminiumfolie, in de koelkast.
2. Plet de tonijn fijn en mix met de mayonaise, voeg water (ongeveer 2 el) toe tot je een sausstructuur bekomt. Kruid nog met peper en zout.
3. Halveer de kerstomaten en meng ze met de kappertjes en wat olijfolie.
4. Snijd het vlees in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over 4 borden. Lepel er de tonijnsaus over. Werk af met de verkruimelde Parmezaanschilfers, kappertjes, kerstomaatjes en de blaadjes rucola. Doe er nog een krakje peper uit de molen over en serveer.