Tartaar van tomaat met gegrilde sardienfilets

voor 4 personen

6 Vleestomaten
2 Sjalot, gesnipperd
2 Knoflookteentjes, gesnipperd
Olijfolie
2 à 3 el zongedroogde tomatenpesto
1 kl mosterd
4 el bieslook
4 Sardienen, filet
Peper en zout

1. Maak een kruis in het velletje van de tomaten, met een scherp met. Dompel de tomaten 15 seconden in kokend water en schrik ze dan met koud water. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd in kleine blokjes.
2. Meng de mosterd, sjalot, knoflook, olijfolie en zongedroogde tomaatjes door de tomatenblokjes. Voeg nog de bieslook toe en zet 15 minuten in de koelkast.
3. Bak de sardienfilets in wat olie, in de pan of op de grill, kruid met peper en zout.
4. Lepel de tomatentartaar in een vormpje met bolle onderkant (dit kan een tasje of laag bekertje zijn. Duw aan en draai dan het vormpje om. Herhaal voor de 4 porties. Leg op borden en werk af met de sardientjes en een takje groen (peterselie of oregano)

22 jul

Gezond Zomers - 1