Rundertartaar met avocado en granaatappel

4 personen

400 g filet pur
Olijfolie
1 el sojasaus
1 el Worcestershire saus
1 chilipeper, gesnipperd
1 avocado
Sap van 1 limoen
1 bosje koriander
2 el granaatappelpitjes
Peper en grof zout

1. Snijd de filet pur in kleine blokjes. Doe de vleesblokjes in een grote kom. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie, de sojasaus, de worcestershire saus en wat van de gesnipperde chili over. Laat 15 min marineren.
2. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en besprenkel met limoensap. Hak de koriander grof, maar houd enkele blaadjes over voor de afwerking. Meng de granaatappelpitjes en de koriander door de avocadoblokjes.
3. Stel de tartaar samen. Gebruik een hoge serveerring. Vul die voor de helft met de vleestartaar en daarboven de avocadoblokjes. Werk af met grof zeezout, peper, enkele korianderblaadjes en olijfolie.