Rundcarpaccio Asian style

Voor 4 personen
30 minuten

450 g rundsvlees (filet pur, wit-blauw, vrouwelijk)
200 g veldsla
1 bosje lente-ui
2 el maïsolie
1 el olijfolie
1 el geroosterde sesamzaadjes

Vinaigrette:
2 el limoensap
3 el sinaasappelsap
1 el gehakte peterselie
1 rode chili
1 kl wasabi
2 el sesamolie
2 el maïsolie
5 el olijfolie
Peper en zout

1. Verhit een grillpan en borstel de filet pur in met olijfolie. Schroei het vlees dicht. Haal het van de grillpan en laat het, gewikkeld in aluminiumfolie afkoelen in de koelkast.
2. Maak de dressing. Snipper chili en peterselie fijn, meng met limoen- en sinaasappelsap, wasabi, sesam-en maïsolie. Kruid met peper en zout.
3. Spoel en droog de veldsla. Verwijder de worteltjes van de lente-ui en laat ongeveer 2/3 van het groen aan de lente-ui. Halveer ze in de lengte. Bak ze kort op de grillpan en kruid met peper en zout.
4. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de veldsla over de borden. Leg er de lente-ui en plakjes vlees op. Strooi er de lente-ui over en wat van de dressing. Serveer voor extra dressing naar wens apart in een potje bij de salade van carpaccio. Voeg als laatste de sesamzaadjes toe.