Gazpacho

½ komkommer
4 kerstomaten
1 rode paprika
1 ui
400 g tomaten passata
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook
½ bosje basilicum

1. Pel en snipper de ui. Snij de paprika (zonder zaadlijst) in stukjes. Schil de komkommer, haal er de kern uit, snij in stukjes. Hou 4 stukjes apart voor de garnering. 
2. Doe de ui en paprika in de blender, samen met de komkommer, de gepelde knoflook en de tomatencoulis. Mix alles goed fijn. 
3. Schenk er 3 el olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout. Je kan er ook nog wat water aan toevoegen. Mix tot er geen stukjes meer overblijven. Zet minstens 30 minuten in de koelkast. 
4. Verdeel de gazpacho over glaasjes. Prik de kerstomaatjes en de komkommerstukjes op prikkers en zet ze in de soep. Werk af met basilicum.

31 jul

Gezond Zomers - 3