HOTSPOTS: deze 10 originele restaurants moet je eens gedaan hebben

 

Poule & Poulette

Heb je al altijd als een kip willen voelen? Dan moet je bij Poule & Poulette in Mechelen zijn. In het populaire kippenrestaurant zit je letterlijk zoals kippen in een kippenhok. Ben je fan van vers gebraden kip met frietjes, of wil je verse chicken nuggets proeven met een verse dipsaus. Dan ben je hier aan het juiste adres!

- Poule & Poulette - Ijzerenleen 36, 2800 Mechelen

 

Frit 66

Wie aan België denkt, dankt aan frietjes. Maar wat dacht je ervan om eens Belgische frietjes in Amerikaanse stijl te eten? Bij Frit 66 in Schoten kan dat allemaal, gezellig genieten van lekkere frietjes, heerlijke burgers en traditionele frituursnacks. En dat allemaal in American Diner Style. Je wordt letterlijk terug gekatapulteerd naar de jaren 50.

- Frit 66 - Paalstraat 126, 2900 Schoten

 

Dinner On The Lake

Wat dacht je ervan om op restaurant te gaan met een prachtige zonsondergang op een unieke rustige locatie, midden op het water? Dinner On The Lake is een nieuw concept in Vlaanderen. Je kan het vergelijken met Dinner In The Sky, maar dan op het water. Elk diner bestaat uit een apéro, driegangenmenu inclusief drank en een amuse. Voor een plaatsje te bemachtigen moet je wel snel zijn, want je kan alleen maar tussen 1 mei en 29 september reserveren.

- Dinner On The Lake - Hageland 9, 9840 De Pinte 

 

De Vleeshalle 

Hemelse burgers, vers gebrande koffie, pure Mechelse honing, enz. Dan moet je richting De Vleeshalle in Mechellen gaan. De Vleeshalle is gelegen in een prachtige hangaar met meer dan 3 verdiepingen. Prikkel je zintuigen! Je hebt daar van alles en nog wat. Laat je verrassen door het aanbod aan lekker en authentiek eten.

- De Vleeshalle - Huidevetterstraat 7, 2800 Mechelen

 

Frites Atelier

Je hebt frieten en frites? Uiteraard zijn onze eigen Belgische frieten de beste. Maar daarnaast heb je ook de frites van de Nederlandse sterrenchef Sergio Herman in Frites Atelier. Een frituur maar dan één op sterren niveau. Sauzen, stoofvlees, snacks, frieten, enz. Alles wat je daar kan proeven is vers gemaakt. De inrichting van Frites Atelier is in een prachtige stijl gegoten, waar je ook wel best een bepaalde prijs voor betaalt als je iets besteld.

- Frites Atelier - Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen

 

Bites & Wines

Sinds oktober 2014 kan je in Antwerpen terecht bij Bites & Wines. Een vegan resturant dat bedacht is door Katherine Nash, zij serveert voor jou veganistische tapas, desserten en verschillende soorten wijnen. Bites & Wines heeft als slagzin 'onschuldig genieten', daar bedoelt Katherine mee dat je lekker en gezond kan eten zonder dieren kwaad te doen. 

- Bites & Wines - Oude Beurs 60, 2000 Antwerpen

 

De Pastorie

Wil je eens heerlijk gaan eten in een prachtige hoeve? Of wil je eerder buiten dineren in een prachtig aangelegde tuin met een ruim terras, dat verkozen is door GaultMilau tot mooiste van heel België? Dan is De Pastorie het perfecte restaurant om je bucketlist mee aan te vullen. Het bijzondere pand uit de 17de eeuw is volledig gerenoveerd tot een prachtig restaurant in de gemeente Lichtaart. Hun menukeuze is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Krijg je maar niet genoeg van de magnifieke omgeving, dan kan je bij De Pastorie gezellig overnachten.

- De Pastorie - Plaats 2, 2460 Lichtaart

 

Dia de los Tacos

Krijg je ook het water in de mond als je gerechten zoals taco's, nacho's, burrito's en guacamole hoort. Dan raden we je Dia de los Tacos aan in Antwerpen. Dat is een echte hotspot voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken. Je kan terecht bij Dia de los Tacos voor hun heerlijke taco's met vers gegrild rundsvlees geserveerd met witte ui, koriander en daarbovenop een huisgemaakte salsa.

- Dia de los Tacos - Leopold de Waelstraat 7, 2000 Antwerpen

 

The Avocado Bar

Hello avo-lover, sinds kort is de eerste avocado bar in België geopend in Leuven, en wat voor één. Uitbader Carlo Celis neemt je volledig mee in de avocado sfeer met bijhorende gerechten. Van salades met avocado tot heerlijke broodjes met verse groenten, zalm en een speciale avocado touch. Sinds kort heeft The Avocado Bar een tweede vestiging in De Vleeshalle in Mechelen.

- The Avocado Bar - Charles Deberoitstraat 2, 3000 Leuven

 

De Superette

Wat dacht je van een bakkerij die ook een restaurant is? Dan moet je richting Gent gaan om te dineren bij De Superette. Het is een nostalgisch ingerichte bakkerij, waar je brood, koekjes of croissants kan eten die in een gewone bakkerij niet te vinden zijn. In de loop van de dag kan je daar gezellig lunchen, maar in de avond ziet hun menukaart er helemaal anders uit. Je kan dan pizza of een ander hoofdgerecht bestellen:Texel lam met prei en daslook is één van hun toppers.

- De Superette - Guldenspoorstraat 29, 9000 Gent