Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. TV Plus heeft voor u de 10 beste ontbijtadresjes op een rij.

 

Sister Bean

Wat dacht je van een heerlijke koffiebar waar je niet alleen koffie kan drinken, maar ook lekker kan ontbijten? Bij Sister Bean in Mechelen kan je terecht voor een gezonde én originele gerechten. Je kan kiezen voor een zachtgekookt eitje of een chocoladebroodje, maar je kan ook all the way gaan. Met extra specials zoals banenbrood tot omelet specials.

Sitser Bean - Vismarkt 26, 2800 Mechelen

 

Julie's House

Het gezelligste gebakhuisje bevindt zich langs de Leie in hartje Gent. Artisanale taarten en cupcakes, Julie's House heeft het allemaal, want alle producten zijn van de beste kwaliteit. Je hebt alvast keuze genoeg als je eens heerlijk wil gaan ontbijten. Als je dacht van een gewoon standaard ontbijt dan ben je fout. Bij Julie's House heb je maar liefst 6 verschillende keuzemogelijkheden, waaronder Sweet & Salty breakfast, Healthy breakfast, Mini breakfast enz.

Julie's House - Kraanlei 13, 9000 Gent

 

Pain Pidou

"Pain Pidou is méér dan een plaats voor je dagelijks brood." Met deze slagzin wil Pain Pidou duidelijk aangeven dat je ben hen terecht kunt voor een heerlijk uitgebreid ontbijt met natuurlijke en huisbereide producten. Pain Pidou heeft een uitgebreide menukeuze waar je als klant niet weet wat te kiezen, maar als wij toch iets mogen aanraden dan is dat de pommes pain perdu. Een heerlijk broodje met appeltjes en notencrumble.

Pain Pidou - Kruishofstraat 136, 2020 Antwerpen

 

Bar Muza

Ontbijten in een prachtige omgeving en met muziek op de achtergrond. Bar Muza in Lier heeft het allemaal. Naast de prachtige locatie is Bar Muza vooral bekend voor hun creatieve en alternatieve kunstige keuken. Haast je snel voor een heerlijk ontbijt, want de plaatsen zijn beperkt.

Bar Muza - Gasthuisvest 52, 2500 Lier

 

Foom

Een eetbar onder het toeziend oog van de Sint-Romboutskathedraal. Bij Foom in Mechelen kan je terecht voor een ontbijt, lunch én voor een vieruurtje. Met hun rijkelijk assortiment van zoete lekkernijen staat Foom bekend voor hun American pancakes gevuld met fruit, slagroom en bestrooid met boter en/of siroop. Het bord zelf is bijna even mooi als het eten zelf. Dat smaakt naar meer!

Foom - Sint-Katelijnestraat 2, 2800 Mechelen

 

Maurice

Maurice is een hippe bar in hartje Antwerpen dat vernoemd is naar de grootvader van actrice/onderneemster Veronique Leysen. Het authentieke interieur springt al direct in het oog om nog maar te zwijgen van de menukaart. Van ambachtelijke koffie tot een heerlijk ontbijt waaruit je kan kiezen tussen Artisan breakfast en Paris Chique breakfast.

Maurice - Korte Nieuwstraat 22, 2000 Antwerpen

 

Gust

Ga jij voor een vers sneetje brood met huisgemaakte confituur of chocopasta. Of verkies je eerder American pancakes bestrooid met siroop? Er is voor elk wat wils in deze gezellige bar in Gent. Sinds mei dit jaar heeft Gust zijn deuren geopend én met succes. De hippe bar is sinds kort verhuisd naar een nieuwe locatie omdat de vraag zo groot was.

Gust - Papegaaistraat 55, 9000 Gent

 

ANNA

Achter de smalle gevel schuilt het diepe pand die de naam ANNA heeft. ANNA is een gezellig koffiehuisje in hartje Leuven dat voor iedereen toegankelijk is. "Handoogst rijpe koffie is een kunst" met deze slagzin wil ANNA benadrukken dat alles van verse oorsprong is. Niets is er zo heerlijk om bij je ontbijt een tas verse koffie te drinken. Of wat dacht je van zelfgemaakte ijsthee, ijskoffie of cold brews? Terwijl je geniet van de verse yoghurt met granola met een plakje cake, kan je even tot rust komen in de leeshoek.

ANNA - Leopold Vanderkelenstraat 27, 3000 Leuven

 

Luv L'oef

Luv L'oef is de ideale plaats om met je date te gaan ontbijten. Je kan er in stijl je voetjes onder tafel schuiven om je dag goed te starten. Je eigen krokant zuurdesembrood aansnijden gevuld met spek, champignons, tomaatjes en daarbovenop een roerei. Bij Luv L'oef reis je letterlijk heel de wereld rond. Je hebt keuze uit een Full English ontbijt, French Toast, Huevos Rancheros enz.

Luv L'oef - Nederkouter 30, 9000 Gent

 

Pilar

Wie zijn dag in schoonheid wil beginnen, moet bij Pilar in Antwerpen zijn. Zowel hotelgasten als dagtrippers zijn van harte welkom bij Pilar. Een frisse fruitsalade, wafeltjes met verse slagroom en vers fruit. Of verkies je liever wentelteefjes met maple syrup. Naast het heerlijke ontbijt, kan je ook kiezen voor een healthy lunch.

Pilar - Leopold de Waelplaats 34, 2000 Antwerpen