Het is vakantie en dat betekent maar één ding: op reis gaan. Maar wat als je portefeuille het laat afweten?

Wij hebben 10 tips die je in je achterhoofd moet houden als je goedkoop op reis wil gaan.

 

1. Reis buiten het seizoen

Als je in de schoolvakantie een reis boekt, ga je merken dat je bijna het dubbele betaalt tegenover als je exact dezelfde reis buiten het seizoen boekt. We raden je aan om tijdens de kerstvakantie niet naar Australië, Amerika of andere landen buiten Europa te reizen. Zo bespaar je heel wat geld en kan je meer genieten van je vakantie.

 

2. Kies eens een andere luchthaven

Veel reizigers boeken hun vliegtickets bij de meest dichtstbijzijnde luchthaven. Als je geld wil besparen is het interessanter om een luchthaven te kiezen die vlak over de grens ligt. De afstand is dan misschien iets verder, maar je kan er heel wat geld mee besparen. Woon je in België, dan is het interessant om vanuit Maastricht of Eindhoven te vliegen.

 

3. Dinsdag is de goedkoopste dag

Je zou er niet bij stilstaan als je naar een vakantie op zoek bent, maar dinsdag is wel degelijk de goedkoopste dag van de week om vliegtickets te boeken. Wel is het zo dat je doordeweeks goedkoper vliegt tegenover in het weekend. In het weekend zijn er meer mensen op zoek naar een vakantie waardoor vluchtmaatschappijen hun prijzen bewust verhogen.

 

4. Vermijd toeristische plekken om te dineren

Het proeven van overheerlijke culinaire gerechten staat in onze top 3 waar we het meeste geld aan spenderen. Toch kan het zijn dat je voor hetzelfde gerecht op een toeristische plek meer betaald. Ga dus beter iets buiten het centrum dineren. De meeste steden hebben gezellige steegjes waar je veel goedkoper kan dineren, en het is meestal veel beter klaargemaakt.

 

5. Neem genoeg cash geld mee

Geld afhalen in het buitenland kan serieuze kosten met zich oplopen. De meeste geldautomaten in het buitenland vragen een extra taks als je geld afhaalt. In Spanje vragen ze een taks van € 4,00 per keer als geld afhaalt, eender welk bedrag. Neem genoeg cash geld mee als ja naar het buitenland reist.

 

6. Beweeg meer

Plan op voorhand wat je wil bezichtigen en zorg dat ze allemaal op wandelafstand zijn. Zo vermijdt je dan ook om een taxi of het openbaar vervoer te nemen. Wandel gerust door de straten en steegjes, want zo kom je interessante plaatsen tegen die nergens op internet te vinden zijn.

 

7. Boek je vakantie maanden op voorhand

Besluit je toch om in de schoolvakantie op reis te gaan, dan raden we je aan om je vakantie een paar maanden op voorhand te boeken. Bijvoorbeeld als je in de kerstvakantie op reist gaat is het best om je vakantie in de maand mei vast te leggen. Je kan er heel wat geld mee besparen, zeker op vliegtickets.

 

8. Geld verdienen terwijl je reist

Een briljante manier om meer op vakantie te gaan is om aan werkvakanties deel te nemen. De mogelijkheden voor werkvakanties zijn eindeloos. Je kan eender wat gaan doen. Dit kan bestaan uit een bepaalde taal te onderwijzen, mee zoeken naar meer vakantiegangers die naar de Middellandse Zee reizen doorheen het jaar. Er zijn heel wat websites die werkvakanties aanbieden. Het is een unieke ervaring met avontuur, plezier en vriendschap.

 

9. Student zijn heeft z'n voordelen

Als student heb je in het buitenland heel wat voordelen. Daarom is het belangrijk om je studentenkaart mee op reis te nemen, zo kan je genieten van talrijke kortingen op bepaalde bezienswaardigheden of krijg je gratis toegang tot meerdere museums. Op deze manier kan je heel wat geld uitsparen als je weet dat een gemiddeld toegangsticket € 15,00 bedraagt.

 

10. Vergelijk met verschillende websites

Heel wat websites geven het hele jaar door kortingen, maar toch is het interessanter om deze websites allemaal naast elkaar te leggen en te vergelijken. Een van de populairste website is Vakantiepiraten. Op deze website vindt u tal van reizen aan een bijzondere lage prijs. Daarnaast heb je ook nog de website Skyscanner, die vergelijkt alle prijzen van vliegtickets. Je krijgt een totaaloverzicht die het goedkoopste is.