Een egale huid die straalt, wie wil dat nu niet?

Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan.

Hieronder vind je tips om je huid op een natuurlijke wijze te laten stralen.

 

1. Huid reinigen

Je kent het wel, een hele dag gaan werken en 's avonds laat thuiskomen en direct gaan slapen. Maar toch slaan sommige vrouwen een belangrijke stap over. Het verwijderen van hun make-up, maar waarom is dat nu zo schadelijk voor de huid? Make-up zorgt voor verstopping van je poriën, waardoor er meer kans is op puistjes en uitslag. Zorg ervoor dat je elke keer voor het slapen gaan je gezicht reinigt met water of met reinigingsproducten.

2. Hydrateren is de boodschap

Water is een van de beste manieren om je huid gezond en fris te houden. Door veel water te drinken gaat de doorbloeding van je huid beter worden. Je huid wordt daardoor gladder en elastischer. Ten slotte zal je ook minder last hebben van wallen onder je ogen.

3. Stop met roken!

Er niets slechter dan roken voor je huid.  Door de nicotine gaat je huid op een sneller tempo verouderen en gaat ze ook nog eens een grauwe en rimplge uistraling vertonen. Dus: weg met die sigaret!

4. Zonnecrème = minder rimpels

De warme dagen zijn misschien al voorbij, toch willen we deze tip meegeven voor de zomer in 2020. Je kent het principe wel, het is mooi weer en je gaat lekker in de zon liggen, maar insmeren ben je vergeten. Of je denkt dat je mooier bruint zonder die zonnecrème. Maar niets is minder waar. Op een korte tijd is je huid al beschadigd, insmeren is de boodschap! Daarnaast zorgt zonnecrème er voor dat je minder snel rimpels krijgt.

5. Zorg voor propere handen

Je vraagt je soms af van waar die puistjes of uitslag komen, ook al sport je voldoende en eet je gezond. Het kan dan zijn dat je handen de oorzaak zijn. Op het eerste zicht is er niets verkeerd met je handen, maar je handen zijn een bron van bacteriën omdat je de hele dag door alles aanraakt, zowel op je werk als thuis. Door je gezicht aan te raken zonder je handen voldoende te wassen ga je ziektekiemen op je huid overdragen waardoor er uitslag of puistjes onstaan.

6. Scrubben

Scrubben is de perfecte manier om een zuivere huid te krijgen, maar wat doet scrubben nu exact met je huid? Scrubben zorgt ervoor dat je huid er glanzend en gezond uitziet. Daarnaast verwijder je de overtollige dode huidcellen, want dode cellen die te lang op de huid blijven, gaan ervoor zorgen dat de huid er schilferig en dof gaat uitzien. 

7. Kies het juiste beddengoed

Heb je een lastige huid en niets helpt, dan is misschien je kussensloop de oorzaak. Een zijden kussensloop blijkt dan weer beter te zijn voor je huid. Wist je dat zijde er ook voor zorgt dat je minder snel rimpels krijgt. Dat komt omdat zijde een gladde stof is. Daarnaast zorgt een zijden kussensloop ervoor dat het vocht op je huid vastgehouden wordt, zo blijft je huid gehydrateerd en het bespaart je heel wat geld aan hydraterende crèmes.

8. No stress

Iedereen heeft er wel eens last van, maar toch moet je oppassen met stress omdat je lichaam heel fel kan reageren. Ongecontroleerde stress kan ervoor zorgen dat je huid gevoeliger wordt, waardoor de kans groter is op acne en andere huidproblemen. Om dit te voorkomen moet je eerst en vooral zorgen voor voldoende slaap en tijd vrijmaken om dingen te doen die je leuk vindt.

9. Eet en leef gezond

Een gezonde huid betekent ook gezond eten. Eet daarom verse groente en fruit, voldoende vitamines en eiwitten. Om een stralende huid te krijgen is het belangrijk om je aan een rijk dieet te houden dat bestaat uit vitamine C en arm is aan vetten en suiker. Vermijd best zout, citrusvruchten en gefrituurd voedsel en kies in de plaats voor rijst, havermout en appelmoes.

10. Zweet het uit!      

Yoga, hardlopen en joggen geven je lichaam de nodige bloedcirculatie en versnellen het reinigingsproces van je lichaam. Je zult na het sporten een gloed op je gezicht merken. Door te zweten gaan bacteriën op je opperhuid verdwijnen. De huid komt open te staan, je kan dan beter na het sporten je gezicht best met water verfrissen en insmeren met een goede crème. Zo voorkom je dat bacteriën de kans krijgen om zich in de poriën vast te zetten.