Weet je niet wat doen dit weekend? Ontdek dan hier onze 10 hotspots in de Kempen

 

1. Fietsen in de groene Kempen

Een van de populairste fietsroutes in de Kempen is de Landlopersroute. De route heeft een afstand van 57 km en leid je door het prachtige groene landschap en langs vier gevangenissen van de Noorderkempen. Het is ene perfecte mix van prachtige natuur, aangrijpende verhalen en historische gebouwen. De route beschikt zich ook over weilanden en grasvelden om tussendoor gezellig te picknicken.

 

2. Wandelen in de Kempen

De Kempen is dé perfecte plaats om te wandelen omdat het verkozen is tot de groenste regio van Vlaanderen. De Kempen heeft heel wat wandelroutes die je met het gezin kan ontdekken. In het Provinciaal Groendomein Hertberg in de gemeente Herselt kunnen kinderen tussen 3 en 12 jaar zich helemaal uitleven in het stoerparcour. De wandelroute is 4 km lang en heeft meer dan 6 grote beleving speeltuinen die allemaal met elkaar verbonden zijn.

 

3. Werelderfgoed

Naast de mooie fiets- en wandelroutes, heeft de Kempen veel prachtig werelderfgoed. De abdij van Tongerlo is een voorbeeld ervan dat in 1130 is gesticht en gebouwd door Nobertijnen. De volgelingen van Sint-Norbertus leven, werken en bidden al eeuwen in de abdij. Daarnaast beschikt de abdij over een prachtig domein met een gigantisch binnenplein dat vrij toegankelijk is. Eén van de blikvangers is de Onze-Lieve-Vrouwkerk dat gebouwd is in 1852. De kerk heeft een neogotische stijl naar een ontwerp van P.P. Stoop. Kort samengevat is de abdij van Tongerlo een prachtig domein met een unieke geschiedenis.

 

4. 10 op 10 voor De Pastorie

Wil je eens heerlijk gaan eten in een prachtige hoeve? Of wil je eerder buiten dineren in een prachtig aangelegde tuin met een ruim terras, dat verkozen is door GaultMilau tot mooiste van België? Dan is De Pastorie het perfecte restaurant om je bucketlist mee aan te vullen het bijzondere pand uit de 17de eeuw is volledig gerenoveerd tot een prachtig restaurant in de gemeente Lichtaart. Hun menukeuze is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Krijg je maar niet genoeg van de magnifieke omgeving, dan kan je bij De Pastorie gezellig overnachten.

 

5. Origineel overnachten

Overnachten op een originele en traditionele manier? Bede On Wheels is een kleine caravan van 18m² met een overdekt terras. Het comfort en luxe is zeker aanwezig. Met de zachte linnen beddengoed slaap je als een roosje. Het sanitair is vrij basic, maar de stilte, de rust en het prachtige uitzicht vanuit je bed is onbetaalbaar. 

 

6. Authentieke rommelmarkt

Wie kent het nu niet? Op zondagochtend naar een authentieke rommelmarkt gaan. In de gemeente Heist-op-den-Berg vind je nog elk weekend een authentieke rommelmarkt. Je vindt er van alles een beetje, waaronder kleine prullaria, meubels, speelgoed,planten, groenten en fruit. Maar ook echte antieke stukken, de meeste mensen kopen zoiets niet direct, toch zijn er heel wat mensen die iets kopen voor een appel en een ei en die thuiskomen met een waardevol voorwerp.

 

7. Culi Golf

Culi Golf doet misschien geen belletje rinkelen, maar toch is het een zeer leuk concept. Culi Golf kan je eigenlijk vergelijken met City Golf, alleen is het bij Culi Golf zo dat het partijtje stadsgolf gecombineerd wordt met culinaire proevertjes. De deelnemers krijgen 6 verschillende holes voorgeschoteld waarbij ze kunnen proeven van Lierse specialiteiten verspreid over 4 verschillende locaties. Dit kan een perfecte uitstap zijn als je de stad Lier wil verkennen.

 

8. It's shopping time!

Mol is het shoppingcentrum van de Kempen. In mol kan je terecht voor een uniek mix van authentieke en populaire ketens. De geur van ambachtelijke slagers, bakkers, kaaswinkels en handgemaakte pralines overtreft alles en dat allemaal op één dezelfde plek. Daarnaast kan je ook gezellig een terrasje doen met het mooie weer, of lekker warm binnen zitten tijdens de koude winterdagen. De winkelstraat biedt veel bruisende horecazaken met gezellige brasserieën, culinaire restaurants tot hippe koffiebars. 

 

9. De Lilse Bergen

De Lilse Bergen is plezier voor jong en oud. Het recreatiedomein is een paradijs voor alle waterliefhebbers. Je kan er niet alleen zwemmen, maar ze organiseren ook leuke activiteiten. De Lilse Bergen heeft een prachtig 4-sterren camping. Of je nu met de camper, tent of met de caravan langskomt, iedereen is welkom!. Als je beseft dat de zee te ver rijden is voor jou, dan is De Lilse Bergen een perfect alternatief om je handdoek uit te gooien op het aangelegde strand.

 

10. Bobbejaanland

Een van het bekendste pretpark in België is Bobbejaanland. Het pretpark bestaat al meer dan 50 jaar en is gelegen in Lichtaart. Voor de mensen die het nog niet wisten is het pretpark genoemd naar de bekende Bobbejaan Schoepen. Het park heeft meer dan 50 verschillende attracties. Vlieg mee door de 3 dubbele schroeven in de 8 verschillende achtbanen, 5 waterattracties, darkrides, enz. Bobbejaanland is een pretpark voor jong en oud!