Zomerse mocktails
Waar zijn die mocktails!! Geen zin in alcohol maar wél in een cocktail? Probeer deze heerlijke én verfrissende mocktails eens.
Sangria mocktail
Ingrediënten
- 1 kopje ijsblokjes
- 1/4 ananas, geschild, in dunne plakjes gesneden, in partjes gesneden
- 1/2 kleine sinaasappel, in dunne plakjes gesneden, in partjes gesneden
- 1 passievrucht, in vieren
- 500 ml (2 kopjes) cranberrysap
- 500 ml (2 kopjes) gemberbier
- 1/2 kopje verse muntblaadjes
- Granaatappelpitjes, om te serveren
Bereiding
- Verdeel de ijsblokjes over 4 grote serveerglazen.
- Top met de ananas, sinaasappel en passievrucht.
- Verdeel het cranberrysap en gemberbier over de glazen.
- Werk af met de muntblaadjes en de granaatappelpitjes.
Mocktail met Limoen en munt
Ingrediënten
- 2/3 kop fijngehakte verse muntblaadjes
- 8 limoenen, in vieren
- 1/2 kopje limoensap
- 2 kopjes ijsblokjes
- 1,25 liter sodawater, gekoeld
Bereiding
- Doe munt en limoen in een grote kan.
- Gebruik het uiteinde van een deegroller om voorzichtig te stampen totdat de limoenen zijn geplet en geperst.
- Voeg ijs toe.
- Roer om te mengen en top af met sodawater.
Virgin Mojito
Voor 1 glas - 10 minuten
Ingrediënten
- Verse munt (+ extra voor de afwerking)4 blaadjes
- 1 kl rietsuiker
- 1 limoen (bio, + een beetje extra voor de afwerking)
- Ijsblokjes
- ½ kl rietsuikersiroop
- Spuitwater
Bereiding
- Doe de muntblaadjes in een groot glas met de suiker en de rietsuikersiroop.
- Stamp met een houten stamper, met draaiende bewegingen, tot de blaadjes gekneusd zijn en je de munt goed ruikt. (Je kunt de rietsuikersiroop ook weglaten, maar de rietsuikerkorreltjes zelf zullen bij het stampen niet helemaal oplossen en blijven onderaan in het glas zitten. De rietsuikersiroop zorgt ervoor dat het hele drankje zoet smaakt.)
- Rol het limoentje stevig over het keukenwerkvlak heen en weer. Hierdoor komt er meer sap vrij. Pers de limoen en giet het sap bij in het glas.
- Roer om en laat een minuutje staan, zodat de smaken goed kunnen vermengen.
- Vul het glas tot boven toe met ijsblokjes (of crushed ijs, als je dat lekkerder vindt).
- Overgiet met spuitwater, werk af met een rietje en wat extra limoen en munt en serveer.
Bloody Mary
Voor 1 glas
Ingrediënten
- 1 citroen
- 180 ml tomatensap
- 2 kl worcestershire sauce
- Enkele druppels tabasco
- 1 stengel bleekselder
- Ijsblokjes
- Cocktailshaker
- Hoog glas
Bereiding
- Doe het tomatensap, sap van halve citroen, de worcestershire sauce en tabasco in een cocktailshaker, voeg ijsblokjes toe en shake!
- Giet in een hoog glas, serveer met een stengel bleekselder in een hoog glas.
Pompelmoes- rozemarijn mocktail
Voor 4 glazen
Ingrediënten
- 180 ml pompelmoessap (roze)
- 90 ml rozemarijnsiroop
- 60 ml limoensap
- 1 blikje canada dry
- 4 takjes rozemarijn
- Ijsblokjes
- Rozemarijnsiroop
- 2 takjes rozemarijn
- 100 g suiker
- 100 ml water
Bereiding
- Meng de suiker met het water en breng aan de kook tot de vloeistof stroperig wordt en begint te bubbelen.
- Kneus 2 takjes rozemarijn tussen de handen en doe ze bij de siroop. Zet het vuur zachter en laat tien minuten trekken. Laat afkoelen, verwijder de rozemarijn, zeef indien nodig. (de siroop is lang houdbaar en kan voor meerdere cocktails gebruikt worden)
- Meng het pompelmoessap, de rozemarijnsiroop, en het limoensap goed.
- Schenk in mooie glazen, werk af met ginger ale, ijs en een takje rozemarijn.