Vegetarisch festijn!
Voor de veggies onder jullie hebben we twee toprecepten uitgekozen!
Portobello burger
Voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 4 portobello's
- 1 ciabatta
- 100 g veldsla
- 2 tomaten
- 250 g ricotta
- 4 el zongedroogde tomaten
- 1 teentje knoflook
- Verse tijm
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Borstel de portobello ’s schoon. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze op de grillpan. Gril ze langs beide kanten in 6 minuten krokant, naargelang de dikte van de champignons.
- Meng de ricotta met de gesnipperde knoflook, peper, zout en 1 takje afgeritste tijmblaadjes. Vul de warme portobello ‘s met de ricotta.
- Snij de ciabatta open. Snij de tomaten in plakken. Beleg de ciabatta met de plakjes tomaat en wat veldsla. Leg er een gevulde portobello op.
- Werk af met de zongedroogde tomaatjes en de tijmtakjes. Leg er de bovenkant van de ciabatta op en steek vast met een prikker.
Halloumi burger
Voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 4 sneetjes zuurdesembrood (zelf gesneden, dikke plakken)
- 1 el kappertjes
- 1 tomaat (in plakjes)
- 50 g rucola
- Bloem
- 250 g halloumi (in plakjes)
- 4 el Griekse yoghurt
- ½ kl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 el dille (gehakt)
- ½ venkel (in dunne plakken)
- 4 appelkappertjes
- Peper
- Zout
Bereiding
- Snij de kaas, de tomaat en de venkel in plakjes. Hak de dille fijn.
- Meng de kappertjes, dille, 1 el olijfolie, witte-wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
- Wentel de plakjes halloumi door de bloem en bak ze 1 à 2 minuten aan elke kant in de olie.
- Rooster het brood. Bestrijk het met wat Griekse yoghurt en beleg met een plakje tomaat, wat rucola, een plak gebakken halloumi en een plakje venkel.
- Serveer met de dressing. Steek er met een prikker een appelkappertje op.