Varkenskroontje met naanbrood
Ingrediënten
- Naanbroodje
- Varkenskroon
- Knoflook, fijngehakt
- Verse tijm, fijngehakt
- Verse rozemarijn, fijngehakt
- Verse peterselie, fijngehakt
- Mosterd (bij voorkeur Dijon)
- Paneermeel (of panko voor extra knapperigheid)
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Griekse Yoghurt
- Pittige BBQ-rub
- Venkel
- Komkommer
- Ajuin
- Sinaasappel
- Olijfolie
- Zeezout
Materiaal
- BBQ
- 2 mengkommen
- Een kaasdoek of een keukenhanddoek
- Snijplank
Bereiding
- Laat Griekse yoghurt uitlekken in een kaasdoek.
- Wrijf de varkenskroon in met olijfolie en breng royaal op smaak met zout en peper.
- Meng in een kom de fijngehakte knoflook, tijm, rozemarijn, peterselie, mosterd, broodkruimels, Parmezaanse kaas, olijfolie, zout en peper. Meng goed tot alles gelijkmatig is verdeeld en een kruimelige massa vormt.
- Verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig over de bovenkant van de varkenskroon. Druk het voorzichtig aan zodat het goed blijft plakken.
- Rooster de varkenskroon ongeveer 1,5 uur, of totdat een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees (niet tegen het bot) een interne temperatuur van 60°C aangeeft voor medium rare (de temperatuur zal nog iets stijgen tijdens het rusten).
- Snij de venkel, ui en komkommer zeer fijn. Snij de sinaasappel a vife.
- Breng op smaak met olijfolie, peper en zout
- Meng de yoghurt met de pittige BBQ-kruiden.
Presentatie
-
Snij het naanbrood in de helft
- Schep yoghurt op de naan.
- Serveer daar de sla op.
- Snij het varkenskroontje aan en leg een paar koteletjes op de sla.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding03 september
Kajakken met Jacques Vermeire
Een kajaktocht met Jacques Vermeire, dat is een tocht vol humor en ontspanning. -
Afbeelding02 september
De smaak van perfecte Spareribs
Of je nu kiest voor een verrassende kruidenmarinade of een klassieke barbecuesaus, ribbekes zijn altijd een hit.