Twee keer wok
Vandaag gaat Ilse roerbakken in de wokpan.
Ilse heeft 2 verschillende gerechten voor ons in petto: één vegetarische wok en één met kip. Lekker, zomers en gezond!
Vegetarische wok
Ingrediënten
- 4 lente-uien
- 1 rode paprika
- 200 g broccoli (roosjes)
- 200 g peultjes
- 2 el limoensap
- 1 el verse gember (geraspte)
- 1 handje verse koriander
- ½ handje munt½
- 8 babymaïs kolfjes vers of (blik)
- 400 ml kokosmelk
- 1 el gele currypasta
- olie
- peper
- zout
Bereiding
- Spoel de groenten. Snij de lente-ui in ringen. Snij de paprika in repen. Halveer de peultjes in de lengte.
- Verhit wat olie in de wok en voeg de lente-ui en gember toe. Roerbak enkele seconden. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, breng aan de kook.
- Voeg de maïskolfjes, broccoliroosjes en peultjes toe. Laat 3 tot 4 minuten sudderen. Voeg dan de paprikareepjes, het limoensap en de helft van de korianderblaadjes toe. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de curry over kommetjes of borden en werk af met de rest van de koriander en de munt.
Wok met kip
Ingrediënten
- 500 g kip (filet van de bouten)
- 250 g broccoli roosjes
- 2 rode paprika’s
- 2 el sojasaus
- 3 el honing
- Peper en zout
- 1 bosje koriander of peterselie
- olijfolie, om te bakken
- Handvol koriander
Bereiding
- Snijd de kip in repen. Verhit een wokpan met wat olie. Bak er de kipreepjes krokant in.
- Snijd de paprika’s in repen. Voeg de rode paprikareepjes en de broccoli toe en roerbak verder. Kruid met peper en zout.
- Voeg de sojasaus en honing toe, strooi er de koriander over.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding24 augustus
-
Afbeelding20 augustus
Drie keer lekkere mocktails
Steeds meer mensen laten alcoholische dranken aan de kant staan en grijpen naar een non-alcoholische variant van hun favoriete drank.