Twee keer carpaccio
Vandaag carpaccio op het menu. Maar niet op de klassieke manier! Ilse heeft twee verrassende variaties met runds- en kalfsvlees.
Snelle Vitello tonato
Voor 4 personen - 25 min.
Ingrediënten
- 450 g kalfssteak
- 100 g tonijn (blik)
- 4 el mayonaise
- Peper en zout
- 50 g Parmezaan schilfers
- 1 bosje bloedzuring of 50 g rucola
- 12 kerstomaatjes
- 2 el kappertjes (op azijn)
- olijfolie
Bereiding
- Bak de kalfssteak heel kort langs beide kanten in een pan met wat olijfolie, kruid met peper en zout. Het vlees moet nog rosé zijn. Laat het even rusten onder aluminiumfolie, in de koelkast.
- Plet de tonijn fijn en mix met de mayonaise, voeg water (ongeveer 2 el) toe tot je een sausstructuur bekomt. Kruid nog met peper en zout.
- Halveer de kerstomaten en meng ze met de kappertjes en wat olijfolie.
- Snijd het vlees in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over 4 borden. Lepel er de tonijnsaus over. Werk af met de verkruimelde Parmezaanschilfers, kappertjes, kerstomaatjes en de blaadjes bloedzuring. Doe er nog een krakje peper uit de molen over en serveer.
Salade van Rundscarpaccio, asian style
Voor 4 personen - 30 min.
Ingrediënten
- 450 g rundsvlees (filet pur, wit-blauw, vrouwelijk)
- 200 g veldsla
- 200 g tuinbonen (diepvries)
- 1 bosje lente-ui
- 2 el maïsolie
- 1 el olijfolie
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Vinaigrette
- 2 el limoensap
- 3 el sinaasappelsap
- 1 el gehakte peterselie
- 1 rode chili
- 1 kl wasabi
- 2 el sesamolie
- 5 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verhit een grillpan en borstel de filet pur in met olijfolie. Schroei het vlees dicht. Haal het van de grillpan en laat het, gewikkeld in aluminiumfolie afkoelen in de koelkast.
- Maak de dressing. Snipper chili en peterselie fijn, meng met limoen- en sinaasappelsap, wasabi, sesam-en olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Haal de tuinbonen uit het vliesje. Spoel en droog de veldsla. Verwijder de worteltjes van de lente-ui en laat ongeveer 2/3 van het groen aan de lente-ui. Halveer ze in de lengte. Bak ze kort op de grillpan en kruid met peper en zout.
- Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de veldsla over de borden. Leg er de lente-ui en plakjes vlees op. Strooi er de lente-ui over en wat van de dressing. Serveer voor extra dressing naar wens apart in een potje bij de salade van carpaccio.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding16 februari
Drie gezonde soepjes
Warm zomerweer? Misschien bieden deze 3 soepjes van Ilse wel de nodige verkoeling. -
Afbeelding12 augustus
Drie keer papillot
Bereidingen in papillot zijn niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond. Ilse toont ons vandaag drie voorbeelden. Zelfs voor een dessert.