Pasta picknick salade
Het mooie weer is in opmars en als het zonnetje schijnt dan kan je een Belg maar op 1 plek vinden, inderdaad, buiten!
Combineer het buitenleven met iets lekkers om te eten en je hebt het ideale scenario voor een picknick. We maken vandaag een lekkere pasta picknick salade. Je bent ongeveer 35 minuten aan de slag en je kan 4 personen iets lekkers serveren als je dit recept volgt.
Ingrediënten
- 400 g farfalle
- 300 g broccoli
- 200 g peultjes
- 150 g plakjes pancetta
- 50 g hazelnoten
- 1 bosje basilicum
- 6 el olijfolie
- 3 el geraspte Parmezaan
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de farfalle beetgaar in gezouten kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze samen met de peultjes 3 minuten in kokend gezouten water. Schrik onder koud water en laat uitlekken.
- Hak de basilicum met de olijfolie en de helft van de hazelnoten en Parmezaan tot een vloeiende pesto, breng op smaak met peper en zout. Bak de pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder extra vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de farfalle met de pesto, de broccoli en de peultjes.
- Doe in een grote serveerkom, werk af met de krokant gebakken hamstukjes.