Kruidentip: citroenverbena
Wedden dat je door citroenverbena zonder twijfel een kruiden lover wordt?
Aan die zalige smaak en geur weerstaan, dat bestaat gewoonweg niet!
Waar is het goed voor?
Citroenverbena is bijna voor alles goed: het versterkt je bindweefsel, je zenuwstelsel en je darmslijmvlies. Bovendien beschermt het je huid. Geen wonder dat er nauwelijks Franse cosmetica zonder citroenverbena is.
Aan de slag
Maak van de verse blaadjes thee of citroenverbenasiroop.
- Dompel enkele takjes ruim 2 uur onder in heet water. Wil je siroop wat straffer? Laat ze de ganse nacht trekken.
- Haal de takjes uit het water en voeg nu suiker toe.
- Bij 500 ml citroenverbenawater mag gerust 500 gr suiker.
- Breng het water aan de kook zodat de suiker op kan lossen.
- Giet de siroop in een leuk flesje. Best mooi tot aan de rand, zo bederft de siroop niet.
Nog heel lang kan je de siroop nu met allerhande drankjes mixen. Ideaal in spuitwater en zelfs heerlijk in een gekoeld wit wijntje.