Koken met Dave en Maarten - Steak tartaar op beenmerg
Kook je graag mee met Maarten en Dave? Bekijk dan zeker dit recept!
Ingrediënten
- Steak tartaar
- Tartaar
- Eidooiers
- Zout
- Suiker
- Beenmerg been overlangs opengesneden
- Grote kappers
- Alabama white saus
- Krokantjes
- Stokbrood
- Zeezout
- Rucola
Bereiding
- Meng zout en suiker 50/50, leg dit open op een schaal en maak kuiltjes met een lepel.
- Plaats eidooiers in de kuiltjes en bedek ze met het mengsel suiker/zout.
- Laat de dooiers 5 dagen “kuren”. Rook de eidooiers koud.
- Meng de steak tartaar met tartaar en Alabama white sauce tot alles goed onder elkaar gemengd is.
- Bak het merg af, als het klaar is goed kruiden met zeezout en op een bord plaatsen.
- Leg de steak tartaar op het merg en werk af met kappers, krokantjes en rucola.
- Rasp met de micro plain het eigeel over het geheel.
- Serveren met stokbrood.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding03 september
Kajakken met Jacques Vermeire
Een kajaktocht met Jacques Vermeire, dat is een tocht vol humor en ontspanning. -
Afbeelding02 september
De smaak van perfecte Spareribs
Of je nu kiest voor een verrassende kruidenmarinade of een klassieke barbecuesaus, ribbekes zijn altijd een hit.