Koken met Dave en Maarten - Revers sear zesrib
Kook je graag mee met Maarten en Dave? Bekijk dan zeker het recept!
Ingrediënten
- Zesrib
- Boter
- Look
- Verse kruiden
- Zeezout
- Peper
- Nicola aardappelen
- Sla
- Wortel
- Komkommer
- Mayonaise
- Ui
- Platte peterselie
Bereiding
- Aardappeltjes insnijden (hasselback gewijs) en in een bakblik plaatsen.
- Plaats blokjes boter op de aardappeltjes en kruid rijkelijk met peper en zout.
- Garen op 200 graden tot ze gaar zijn. Geregeld “bevochtigen” met de gesmolten boter.
- Gaar de zesrib indirect op de BBQ (100°C) tot een kern van 50 °C. daarna de BBQ naar maximum opdrijven en kort afgrillen. Tussendoor boter mengen met verse kruiden en look. En een simpel basis slaatje met een mayo sausje.
Presentatie
Ovenplaat vlees dresseren (spinalis, vet en eye versnijden), sla erlangs en aardappels in het midden. Afwerken met platte peterselie, kommetje met verse kruidenboter in het midden.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding03 september
Kajakken met Jacques Vermeire
Een kajaktocht met Jacques Vermeire, dat is een tocht vol humor en ontspanning. -
Afbeelding02 september
De smaak van perfecte Spareribs
Of je nu kiest voor een verrassende kruidenmarinade of een klassieke barbecuesaus, ribbekes zijn altijd een hit.