Koken met Dave en Maarten - Kumpir met filet pur
Kook je graag mee met Maarten en Dave? Bekijk dan zeker het recept!
Ingrediënten
- Grote bloemige aardappelen
- Filet pur
- Boter
- Kaas
- Ajuin
- Peterselie
- Munt
- Chilipeper
- Look
- Olijfolie
- Witlof
- Appel
- Mayonaise
- Granaatappel
Bereiding
- Spies een rauwe aardappel op een grote metalen spies.
- Gaar de aardappel indirect te die gaar is.
- Snij ajuin, peterselie, munt en chilipeper fijn.
- Meng dit met olie en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de filet open tot een fijne plak.
- Grill de filet kort en krachtig.
- Laat de filet rusten.
- Snij de aardappel open met een vork en maak van de kern een puree (blijft in de schil zitten)
- Verrijk de puree met boter en kaas. Vorm de aardappel opnieuw.
- Snij het witlof en de appel en maak dit op met mayonaise.
Presentatie
Dieper bordje, witlofsla, aardappel op het witlof, vlees trancheren en op de aardappel leggen.
Geheel afwerken met de kruiden olie en granaatappel.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding03 september
Kajakken met Jacques Vermeire
Een kajaktocht met Jacques Vermeire, dat is een tocht vol humor en ontspanning. -
Afbeelding02 september
De smaak van perfecte Spareribs
Of je nu kiest voor een verrassende kruidenmarinade of een klassieke barbecuesaus, ribbekes zijn altijd een hit.