Koken met Dave en Maarten - Hot & fast pulled pork
Kook je graag mee met Maarten en Dave? Bekijk dan zeker het recept voor 'Hot & fast pulled pork'.
Ingrediënten
- Vette spiering
- BBQ rub
- Sprite
- Boter
- Kindjes suiker
- Witte kool
- Rode kool
- Wortel
- Ajuin
- Mayo
- Suiker
- Azijn
- Zwarte peper
- Zout
- Hamburger broodjes
Bereiding
- Voel naar onzuiverheden bij de spiering.
- Kruid de spiering rijkelijk, laat de kruiden goed intrekken.
- Pak de spiering in met plastiek folie en laat dit een nacht intrekken.
- Gaar de spiering op een BBQ van 175 graden en spray de spiering om de 20 min met water.
- Als de kleur mooi is en de kruiden blijven plakken pak je de spiering in met boter suiker en Sprite.
- Gaar dit ver tot de spiering botermals is. Laat de spiering afkoelen tot een kern van 60 graden.
Terwijl de spiering gaart
- Snij witte en rode kool fijn, versnipper een ajuin en rasp een wortel.
- Meng in een kom mayo met suiker azijn en zwarte peper.
- Meng de groenten goed onder en laat dit minimum 3 uur marineren in de frigo.
- Rooster hamburger broodjes en serveer dit op een broodje
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding03 september
Kajakken met Jacques Vermeire
Een kajaktocht met Jacques Vermeire, dat is een tocht vol humor en ontspanning. -
Afbeelding02 september
De smaak van perfecte Spareribs
Of je nu kiest voor een verrassende kruidenmarinade of een klassieke barbecuesaus, ribbekes zijn altijd een hit.