Koken met Dave en Maarten - Bicky ribs
Ingrediënten
- Ribben
- Kindjessuiker
- Boter
- Fanta
- BBQ-rub
- Parmezaan
- Bickysausjes
- Krokante uitjes
- Bicky komkommer
- Aardappelen
- Olie
- BBQ-kruiden
- Materiaal
- Bakblik
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Kruid de ribben 20min voor je ze gaat opleggen.
- Rook de ribben tot de kleur mooi is en de kruiden vasthangen aan de ribben.
- Pak de ribben in alu folie met boter suiker en Fanta.
- Snij de aardappelen in partjes. Kruide ze rijkelijk en besprenkel met olie. Gaar indirect op de BBQ. Als ze bijna klaar zijn besprenkelen met Parmezaan.
- Wanneer de ribben gaar zijn ze eventjes laten rusten, lak ze ondertussen met het vocht in de wrap.
Presentatie
Stevige plank, volledige rack ribben erop, sauzen erover van Bicky, komkommers fijnsnijden en rijkelijk strooien met uitjes. “BBQ-aardappeltjes” in een frietbakje erbij.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding03 september
Kajakken met Jacques Vermeire
Een kajaktocht met Jacques Vermeire, dat is een tocht vol humor en ontspanning. -
Afbeelding02 september
De smaak van perfecte Spareribs
Of je nu kiest voor een verrassende kruidenmarinade of een klassieke barbecuesaus, ribbekes zijn altijd een hit.