Hespenrolletjes met witloof in de oven
Hespenrolletjes met witloof, een klassieker die je niet mag missen.
Wat zijn de klassieke gerechten van vroeger? En hoe kan je deze het best klaarmaken? Chef-kok Alex Hanbuckers gaat in 'Op de Stoof' de uitdaging aan en kookt elke aflevering een gerecht van vervlogen tijden op zijn manier.
Ingrediënten
- 800g grondwitloof
- 1 citroen
- 4 kleine suikerklontjes
- 50g boter
- 8 schijven gekookte ham
- 4 grote polderaardappelen
- 50g boter
- notenmuskaat
- 100g bloem
- 200g boter
- 100g gruyère
- 100g emmentaler
- 50g oude parmezaan
- 1 l volle melk
- peper-zout
Recept
- Smelt 50g boter in een pan. Voeg de suikerklontjes toe en wat citroensap.
- Laat alles smelten en leg vervolgens het witlof in de pan. Laat alles bakken.
- Draai het witloof na een korte tijd om en overdek het met zilverpapier. Hou het witloof in de gaten.
- Smelt 200g boter in een kookpan en voeg er lepelsgewijs de bloem aan toe.
- Roeren, de melk toevoegen en verder roeren.
- Voeg er de drie kazen aan toe en roer stevig. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Schil de aardappelen en koken ze. Afgieten en Stampen tot puree.
- Maak beurre noisette door 50g boter te smelten en toe te voegen aan de puree.
- Voeg een scheutje melk toe aan het geheel. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Rol de witloofstronken in de ham en leg ze in een ovenschotel.
- Giet de saus erover heen. Bestrooi met wat parmezaan om te gratineren.
- Enkele minuten in de oven en klaar om direct te serveren.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding01 december
-
Afbeelding01 november
Echte Luikse salade, een lekkernij!
Deze week maakt chef Alex Hanbuckers een klassieke Luikse Salade.