Drie gezonde sausjes
Een lekker gezond sausje maakt je gerecht toch zoveel beter.
Ik weet het, het is heel makkelijk om ketchup of mayonaise uit een tube te spuiten als het snel moet gaan. Maar als je de sausjes op voorhand klaarmaakt dan staan ook deze smaakmakers in no-time op tafel.
Geroosterde paprikasaus
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 150 ml groentebouillon
- Olijfolie
- 200 g gegrilde paprika's (bokaaltje)
- 4el light room (of light roomkaas)
- Peper en zout
Bereiding
- Snipper de sjalot fijn. Snij de gegrilde paprika’s in blokjes.
- Stoof de sjalot en paprika aan in olijfolie. Voeg de bouillon en de room toe en laat even inkoken.
- Mix de saus goed glad. Kruid met peper en zout.
Fris yoghurtsausje
Ingrediënten
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 limoen
- 1 el gehakt bieslook
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- Cayennepeper
- Peper
- Zout
Bereiding
- Meng voor het sausje de yoghurt met de uitgeperste knoflook en gehakte bieslook.
- Kruid met cayennepeper, peper en zout.
Homemade light tartaarsaus
Ingrediënten
- 1 el kappertjes
- 1 augurk
- 1 gekookte ei
- 50 ml mayonaise
- 100 ml magere kaas
- 2 el gehakte peterselie
- 1 el gehakte dragon
- 1 el gehakte dille
- 1 el citroensap
- Peper en zout
Bereiding
- Hak de augurk, het ei en de kappertjes en meng alles met de mayonaise en de magere kaas
- Voeg de kruiden toe.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout.