Dragelijksekost: Feestelijke videe
De feestdagen komen steeds dichterbij, maar een goede voorbereiding kan nooit kwaad!
Het leek Renée van Dragelijksekost leuk om hier en daar al eens een tip te geven voor een lekkere en budgetvriendelijke kerstmenu. Zoals deze feestelijke videe: lekker, gemakkelijk, niet superduur, op voorhand te maken en je kan het invriezen. Een klassieker op een verrassende manier geserveerd!
Voor 4 personen
- Rol bladerdeeg + 1 eidooier
- Eventueel wat sesamzaadjes
- 500 gr kipfilet
- 300 gr gemengd gehakt
- 300 gr champignons
- 1 eidooier
- 3 el bloem
- 2 el paneermeel
- Maïzena express
- 2 l kippenbouillon
- 100 ml room
- 2 el boter
- Nootmuskaat, peper en zout
- Verse peterselie
Instructies
-
Druk (kerst)vormpjes uit het bladerdeeg en bestrijk ze met eigeel. Strooi er eventueel wat sesamzaadjes over. Bak 15 minuutjes op 200 graden.
-
Breng de bouillon aan de kook en kook de kipfilets hierin gaar. Duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de kipfilets. Haal de kip eruit en hou de bouillon bij.
-
Snij de kipfilet in kleine blokjes of leg de filets in een kom en mix (met de kloppers) de kip fijn.
-
Meng het gehakt met de eidooier, het paneermeel en wat peper en zout. Rol hier kleine balletjes van. Breng de bouillon (terug) aan de kook en kook de balletjes gaar.
-
Bak de champignons in boter. Kruid met peper en zout. Roer er de bloem door en laat drogen. Giet er nu 300 ml van de kippenbouillon bij. Voeg ook de room toe. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
-
Als je de saus te dun vindt voeg je wat maïzena express bij tot je de gewenste dikte hebt.
-
Voeg ook de kip en de balletjes toe en warm ze mee op, op een laag vuurtje.
-
Serveer de videe met de kerstvormpjes en werk af met wat verse peterselie.
Wil je weten hoe je deze feestelijke videe maakt voor ongeveer €2 per persoon? Ga dan snel naar de Instagrampagina van Dragelijksekost!