Vispannetje

400g Kabeljauw
250g Tongfilet 
400g Pieterman 
100g gepelde garnalen 
8 Sint-Jacobsnoten
40cl droger witte wijn
Scheut cherry 
Room 40% vet
200g geraspte kaas 
1 preistonk 
1 courgette 
4 witte selder stokken
4 witte paddenstoelen 
2 sjalotjes 
Peper – zout 

Koop gefileerde vis bij de visboer. Spoel de vis onder koud water en maak schoon.
Kijk of er geen graten zijn. Snijd in stukken. Zet  onder plastic in de koelkast. 
Maak de groenten – prei en selder schoon. Snijden. 
Haal bolletjes uit de courgette. Hak sjalotjes fijn. Snijd de paddenstoelen.
Stoof de prei met sjalotjes  in wat boter. 
Blancheer de selder, de courgette en de paddestoelen kort in weinig water.  Afgieten. 
In de pan van de groenten giet je wijn en scheut cherry, laat koken.
Gooi er de laurierblaadjes aan toe. En voeg er de room aan toe. Even Roeren.
Laat voldoende  inkoken. De saus dikt aan. Pas daarna afsmakrn met zout en peper.

Haal de vis uit de koelkast en leg ze  in oven schotel ( of verdeel in 4 ovenschotels).
Wat zouten. Daarna een laag groenten. 
Haal de laurier uit de saus en giet deze over de vis.

In een voorverwarmde oven van 180gr de vis 10 tot 15 minuten laten garen. 
Op de schotel geraspte kaas strooien en onder de grill gratineren.
Afwerken met de garnaaltjes.

01 feb

Vispannetje, recht van de zee op je bord!