Varkenshaasje & Wortelstoemp

Ingrediënten:

1200 gr varkenshaasje 
500 gr aardappelen 
70 gr boter 
250 gr wortelen 
2 sjalotjes  
1 lookteentje 
2 eetlepels mascarpone  
2 eetlepels graanmosterd 
8 mini- kleurwortels  
3 laurierblaadjes 
muskaat, komijn, citroentijm 
peper & zout - water 
 
Bereiding: 
Aardappelen schillen, wortelen raspen. In grote stukken snijden. 
Aardappelen koken, wat zout toevoegen.  
Boter smelten in de pan en de gesneden sjalotjes, look, het kruidentuiltje van laurier, komijn, citroentijm, samen met een scheut water garen op een licht vuur. Water tekort, beetje toevoegen.  
Na de nodige gaartijd, kruidentuiltje verwijderen, de aardappelen afgieten en toevoegen aan de wortelen en ‘stoempen’, peper en zout toevoegen. 
Varkenshaasje langzaam bakken op de klassieke manier in boter en langs beide zijden kleuren. Zorg ervoor dat het vlees rosé is vanbinnen, bak daarom niet te lang zodat het vlees niet kurkdroog smaakt. 
Meng 2 eetlepels mascarpone en graanmosterd. 
De wortelstoemp in een schotel, daarop het vlees in medaillons gesneden, op de stukken vlees leg je een toef mix van mascarpone en graanmosterd. 
Werk af met de miniwortels in piekjes en blaadjes citroenverbena verspreid in het gerecht. 

 

01 feb

Wortelstoemp met varkenshaasje in het nieuw