Hesperolletjes met witlof

800g grondwitlof 
1 citroen 
4 kleine suikerklontjes
50g boter
8 schijven gekookte ham
4 grote polderaardappelen
50g boter
notenmuskaat 

100g bloem
200g boter
100g gruyère
100g emmentaler 
50g oude parmezaan 
1 l volle melk
peper-zout


Start met 50g boter in de pan. De suikerklontjes en wat citroensap.
Smelten. Leg er de witlof in. Bakken.
Na korte tijd draaien. Overdek met zilverpapier. 
De  witlof carrameliseerd in eigen vocht. In de gaten houden.

In een kookpan 200g boter smelten en voeg er lepelsgewijs de bloem eraan toe.
Roeren. Daarna de melk. Roeren. 
Voeg er de drie kazen aan toe en stevig roeren. Afsmaken met peper, zout en nootmuskaat.

Aardappelen schillen en koken. Afgieten en Stampen tot puree.
Maak beurre noisettte door 50g te smelten en voeg bij de puree.
Ook een scheutje melk en nootmuskaat. Afsmaken met peper en zout.

Rol in de ham de witlofstronkjes en leg ze in een ovenschotel.
Giet de saus erover heen. Denk wat met kaas om te gratineren.
Enkele minuten in de oven en klaar om direct te serveren.

01 feb

Hespenrolletjes met witlof in de oven