FLORENTIJNSE EIEREN in WECKPOTJES

Ingrediënten
4 personen:

400 gr jonge bladspinazie
4 eieren 
8 rataardappelen 
1 lookteentje
40 gr boter
250 gr gerookte zalm
scheut room 40% vet
4 sneetjes wit brood 
peper & zout 
nootmuskaat
peterselie

Bereiding:
Rataardappelen in de schil koken, zout en peper toevoegen. De zachtgekookte aardappelen prakken met een vork. Eventueel wat nootmuskaat aan toevoegen.
Boter in de pan en de gewassen spinazie toevoegen. Neem een lookteentje, prik het op een vork en roer met de vork even door de spinazie. De look geeft de nodige smaak aan de spinazie af. De spinazie geeft vocht vrij en slinkt. Na enkele minuten afgieten en laten rusten.
Neem een weckbokaal (de grootte bepaal je zelf) en leg onderaan de prakaardappelen, daarbovenop komt de spinazie. Op de spinazie leg je een schijf gerookte zalm. Daarop een scheut room. Als laatste breek je het ei op het geheel.
Net tot op het kookpunt gaan de weckpotjes in water, net tot onder de bovenrand. Na 12-tal minuten is het gerecht klaar en het ei is daarmee perfect gegaard. 
Werk af met broodcroutons gebakken in wat boter en peterselie.

01 feb

De Florentijnse eieren van Alex