Drie keer salades
We kiezen vandaag voor een gezonde salade. Of zeg maar salades, want we maken er drie!
Ceasar salade
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 g kippenfilet
- 4 Romeinse sla (mini)
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 citroen
- 2 sneetjes brood (toast)
- 4 hard gekookte eieren
- 2 el geraspte parmezaan
- 4 ansjovisfilets worcestersaus
- olijfolie
- peper zout
Bereiding
- Snij de kipfilets in blokjes en bak ze in olijfolie.
- Pel de eieren en snijd in kwartjes.
- Snij het brood in blokjes. Pel en pers de knoflook. Meng de helft ervan met 3 el olijfolie en bak er het brood krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng het citroensap met de rest van de knoflook, de ansjovisfilets en enkele druppels worcestershiresaus. Leng aan met olijfolie en mix tot een dressing.
- Spoel en droog de sla. Scheur ze in reepjes en verdeel ze over de borden. Leg er de kip en de eieren bij. Besprenkel met de dressing en werk af met parmezaanschilfers en croutons.
Niçoise salade
Voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 1 zakje gemengde sla
- 100 g fijne groene boontjes
- ½ komkommer
- 16 kerstomaten
- 1 rode ui
- 1 tonijn uit blik - 200 g
- 4 gekookte eieren
- 50 g zwarte olijven
- 2 el peterselie
- peper zout
Bereiding
- Blancheer de boontjes kort en laat afkoelen in koud water. Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
- Schil en ontpit de komkommer, snij in staafjes. Snij de tomaten in stukjes, de ui in ringen.
- Pel de eieren en snij ze in vieren.
- Meng de zure room met 2 el olijfolie, kruid met peper en zout.
- Meng alle ingrediënten voor de salade, behalve de peterselie.
- Serveer met de dressing.
Salade caprese
Voor 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 200 g gekleurde kerstomaten
- 2 bolletjes buffelmozzarella
- 1 kl balsamicoazijn
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 bosje basilicum
- peper
- grof zeezout
Bereiding
- Spoel de tomaatjes en dep ze goed droog. Snij de tomaten in partjes of kwartjes en de mozzarella in stukken.
- Vermeng op een grote schaal. Lepel er de olijfolie en balsamico over.
- Kruid met peper en zout.
- Werk af met basilicum.
Dit is een fragment uit
Heb je deze artikels al gelezen?
-
Afbeelding24 augustus
-
Afbeelding20 augustus
Drie keer lekkere mocktails
Steeds meer mensen laten alcoholische dranken aan de kant staan en grijpen naar een non-alcoholische variant van hun favoriete drank.